14 KASIM DİYABET HAFTASI

Diyabet her yaştaki çocukta görülebilir Diyabet çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalığıdır. Bebeklikten oyun çocuğuna ve ergenlik çağına kadar her yaştaki çocukta görülebilir.

Çocukların yüzde 98` inde insülin eksikliğine bağlı Tip 1 diyabet görülüyor. Türkiye` de 15-20 bin civarında diyabetli çocuk var ve bunların çoğu okul çağındaki çocuklar. Kapsamlı bir programla sorunları hızla çözmek mümkün. Bu çocukların çoğu eğitim ortamlarında sorunlar yaşıyor. Diyabetli çocuklar, beden eğitimi dersleri ve okul gezileri gibi aktivitelerden uzak tutulmamalı, tam tersine arkadaşları gibi bütün aktivitelere katılmaları özendirilmeli. Sınıflarda ara öğün alınmasına ve tuvalet ihtiyacına izin verilmeli. Ayrıca öğretmenler diyabet bulgularını öğrenerek, çocuklarda diyabeti erken fark edebilir ve tehlikeli bir tablo oluşmadan tanı konmasını sağlayabilir.

Son yıllarda diyabet farkındalığına büyük önem verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda diyabet haftasını önemle vurgulamaktadır. Okulumuzda da diyabet haftasında  sunum, ders içi aktivite  ve pano hazırlığı gibi etkinlikler yapılmıştır.

26-11-201826-11-201803-11-201826-11-2018

Yayın: 26.11.2018 - Güncelleme: 26.11.2018 20:11 - Görüntülenme: 394