CAMİİ VE SİNEMA ETKİNLİĞİ BİR ARADA

27.12.2018 PERŞEMBE GÜNÜ PANSİYONDAN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCIMIZ VE BELLETMEN ÖĞRETMENLERİMİZ GÖZETİMİNDE PANSİYONUMUZDA KALAN ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE  YATSI NAMAZI OKULUMUZUN YANINDA BULUNAN CAMİİDE KILINDI VE ARDINDAN OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA SİNEMA ETKİNLİĞİ YAPILDI. DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN PANSİYON ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ARALIK AYI ETKİNLİĞİNDE YER ALAN 1950 YILINDA KORE SAVAŞI´NDA YAŞANAN GERÇEK VE ÇOK DRAMATİK BİR HİKAYEYİ ANLATAN "AYLA" İSİMLİ FİLM İZLENDİ. ÖĞRENCİLERİMİZİN DUYGUSAL ANLAR YAŞADIĞI VE ÇOK BEĞENDİĞİ FİLMİN SONUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE ÇEŞİTLİ İKRAMLAR DA SUNULDU.

Ara

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU BU YIL Kİ İL/İL İÇİ BÖLGE FİNALİ "GENÇ SADA KUR´AN-I KERİM´İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI"NA SURUÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPTIK. YARIŞMADA 1. OLARAK İLİMİZİ BÖLGE FİNALİNDE TEMSİL EDECEK OLAN ÖĞRENCİMİZ ŞEHİT POLİS MEHMET TAŞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ´NDEN (BOZOVA) ABDURRAHİM TEBER OLMUŞTUR. 2. OLAN ÖĞRENCİMİZ BİRECİK AİHL ´DEN SERHAT İŞİDEN VE 3. OLAN HİLVAN AİHL´DEN İSMAİL BOLGAZ İSİMLİ ÖĞRENCİLERİMİZ OLMUŞTUR. BU GÜZEL ETKİNLİĞE KATILIM GÖSTEREN BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ İSE  GÖNLÜMÜZÜN  BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

OKULUMUZ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPILAN BU YARIŞMAYA KATILIM GÖSTEREN TÜM ÖĞRENCİ VE DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

AYRICA; YAPMIŞ OLDUĞUMUZ BU ETKİNLİĞE KATILIM GÖSTEREREK BİZLERİ ŞEREFLENDİREN  İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SYN MEHMET HAN ÖZDEMİR´E, DEĞERLİ ŞUBE MÜDÜRLERİMİZE , HARRAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ SYN MEHMET HAŞİM AKSU´YA , SURUÇ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRÜ SYN MEHMET KOÇ´A , İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDE GÖREV YAPAN SYN HÜSEYİN FIRAT´A VE SURUÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ  ÜYELERİNE  ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

Ara

26.12.2018 TARİHİNDE HALFETİ SELAHATTİN EYYUBİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU "GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI´NA" OKULUMUZU TEMSİLEN ŞAHİN ŞİMŞEK İSİMLİ ÖĞRENCİMİZ DE KATILIM GÖSTERDİ.

Ara

25.12.2018 TARİHİNDE ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONFERANS SALONUNDA DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU İMAM HATİP ORTAOKULLARI ARASI "GENÇ SESLER MUSİKİ YARIŞMASI´NA" OKULUMUZU TEMSİLEN FERHAT ŞEN İSİMLİ ÖĞRENCİMİZ DE KATILDI.

Ara

24.12.2018 TARİHİNDE BİRECİK İMAM HATİP ORTAOKULU´NUN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE BİRECİK´TE DÜZENLENEN YARIŞMAYA OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ YUSUF İSLAM YEŞİL DE KATILIM GÖSTERDİ.

Ara

DAHA ÖNCEDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE DOĞU DİLLERİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK GÖREV YAPAN ARAŞTIRMACI YAZAR CUMA HÜNDÜR OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN DAVETİYLE OKULUMUZA GELEREK TÜM ÖĞRENCİ , ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZE  "ŞANLIURFA´DA TARİH KÜLTÜRÜ BİLİNCİ" KONULU SÖYLEŞİDE BULUNDU. ŞANLIURFA, SURUÇ VE ORTADOĞUNUN TARİHİNDEN BAHSEDEN CUMA HÜNDÜR, ÖĞRENCİLERİMİZİN DE MERAK ETTİĞİ BİRÇOK SORUYA CEVAP VERDİ.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı okulumuz konferans salonunda ilçe milli eğitim müdürümüz Mehmet Han ÖZDEMİR , şube müdürleri Bozan TOSUN ve Mehmet YALÇIN , öğrenci, öğretmen ve çalışanların katılımıyla yapıldı.Programı hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANLAM VE ÖNEMİ

Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterirler. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bize anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar.
       Dünyanın en saygın insanları olan, öğretmenlerimize selam olsun.

Geleceğimiz, öğretmenlerimizin gözlerinde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!

Kas

Diyabet her yaştaki çocukta görülebilir Diyabet çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalığıdır. Bebeklikten oyun çocuğuna ve ergenlik çağına kadar her yaştaki çocukta görülebilir.

Çocukların yüzde 98` inde insülin eksikliğine bağlı Tip 1 diyabet görülüyor. Türkiye` de 15-20 bin civarında diyabetli çocuk var ve bunların çoğu okul çağındaki çocuklar. Kapsamlı bir programla sorunları hızla çözmek mümkün. Bu çocukların çoğu eğitim ortamlarında sorunlar yaşıyor. Diyabetli çocuklar, beden eğitimi dersleri ve okul gezileri gibi aktivitelerden uzak tutulmamalı, tam tersine arkadaşları gibi bütün aktivitelere katılmaları özendirilmeli. Sınıflarda ara öğün alınmasına ve tuvalet ihtiyacına izin verilmeli. Ayrıca öğretmenler diyabet bulgularını öğrenerek, çocuklarda diyabeti erken fark edebilir ve tehlikeli bir tablo oluşmadan tanı konmasını sağlayabilir.

Son yıllarda diyabet farkındalığına büyük önem verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda diyabet haftasını önemle vurgulamaktadır. Okulumuzda da diyabet haftasında  sunum, ders içi aktivite  ve pano hazırlığı gibi etkinlikler yapılmıştır.

Kas

PEYGAMBER EFENDİMİZİN DOĞDUĞU , DÜNYAYI VE ALEMLERİ ŞEREFLENDİRDİĞİ GÜNÜN İÇİNDE YER ALDIĞI "MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI" NEDENİYLE OKULUMUZDA MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ. İLÇE MÜFTÜSÜ ALİ ÇAM´IN DA KATILMIŞ OLDUĞU PROGRAMDA KUR-AN´I KERİM TİLAVETİ, GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE BİNAEN İLÇE MÜFTÜMÜZÜN KONUŞMASI, ŞİİR DİNLETİLERİ, ORATORYO GÖSTERİSİ VE OKULUMUZ İLAHİ GRUBUNUN İLAHİ DİNLETİSİ YER ALDI. DAHA SONRA  MESLEK DERSİ ÖĞRETMENLERİMİZİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU İKRAMLARLA PROGRAM SONA ERDİ.